No alimentis el racisme

El partit d’extrema dreta, Plataforma per Catalunya (PxC), impulsa una campanya agressiva de recollida -i se suposa que també de repartiment- de menjar i altres materials, “només per als de casa”.

A algunes famílies necessitades, qualsevol font d’ajut els deu semblar vàlida, però hem de saber cap a on porta aquesta política.

recolllides-nazis_webEls nazis alemanys ja ho van aplicar durant els anys 30, l’anomenat Winterhilfe, “Ajut de l’hivern”, va ser un programa de recollida i repartiment de menjar, roba, etc., “només per als de casa”. Alguns nois i noies “aris” van rebre menjar. A altres nois i noies, per exemple, d’origen jueu, que també passaven gana, se’ls negava tot ajut. Més tard perdrien tots els drets i al final la vida mateixa. L’Holocaust -l’extermini de milions de persones jueves, gitanes, d’esquerres, LGBT; amb alguna discapacitat…- va començar amb coses tan “innocents” com una recollida “primer -en realitat, només- per als de casa”.

Per als nazis alemanys, “els de casa” era un criteri racista genètic. Per a PxC i altres grups feixistes aquí, també.

L’altra cosa a destacar del programa nazi Winterhilfe és que va començar amb col·laboracions voluntàries, però un cop Hitler va arribar al poder, si no contribuïes a les recollides a les recol·lectes -organitzades per les tropes d’assalt nazis- paties les consqüències, sovint violentes.

La campanya actual de PxC està directament inspirada en les que duu a terme el partit nazi grec, Alba Daurada, amb el que s’han reunit dirigents de PxC. Els nazis grecs van començar amb repartiments de menjar només per als de casa; ara es dediquen a agredir, fins i tot assassinar, al carrer, a persones immigrades, d’esquerres, LGBT…

Hem d’aturar PxC i els altres grups feixistes ara, abans que sigui tard.

Si vols ajudar les persones necessitades, ho pots fer mitjançant els bancs d’aliments i iniciatives semblants impulsades per entitats veïnals i socials, que ajuden la gent en base a la necessitat, no segons criteris racistes.

No ajudem ningú, excepte els propis nazis, si contribuïm a les campanyes racistes de PxC. Ja sabem on acaba tot això.

Hem de dir alt i clar, “feixisme mai més”.

Un pensament sobre “No alimentis el racisme

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s