Manifest de suport a les antifeixistes denunciades per PxC

ABSOLUCIÓ 4 ANTIFEIXISTES (1)El passat 18 de juliol, un grup de ciutadans i d’activistes d’Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) vam realitzar una acció simbòlica a la plaça Itàlia de la nostra ciutat, on PxC tenia instal·lada una parada per recollir material escolar només per “als de casa”. Les activistes d’UCFR ens vam manifestar pacíficament davant del punt de recollida per posar en evidència les seves campanyes vergonyoses, racistes i xenòfobes, desemmascarant-los, així, davant de la ciutadania.

A data d’avui, 4 activistes d’UCFR estan imputats a causa d’una denúncia als jutjats de Mataró per la líder de PxC de Mataró, Mònica Lora arran de l’acció esmentada. Les activistes d’UCFR denunciades estan citades a declarar el proper 22 de gener.

Expressem el nostre rebuig a les campanyes denigrants i discriminatòries que vulneren els drets fonamentals de les persones, i en aquest cas dels nostres infants, i volem impulsar la lluita contra el feixisme i el racisme perquè:

  • Sabem que la nostra població pateix les desigualtats nascudes d’un sistema econòmic injust que reserva precarietat i misèria a les persones. Per això, rebutgem els partits polítics que fan un ús electoral de la immigració amb discursos populistes, demagògics i falsos que no atenen a les problemàtiques reals de tota la ciutadania.
  • Mataró és una ciutat diversa, i això representa una riquesa que cal defensar. La complexitat de la situació demana l’acció col·lectiva i unitària, no l’enfrontament entre la població per qüestions de procedència o pertinença cultural.

Per aquests motius cal denunciar que un partit feixista i racista com Plataforma per Catalunya (PxC) tingui presència a l’Ajuntament i condicioni l’agenda política. El discurs d’aquest partit fomenta l’odi i la discriminació sota una estratègia populista de manipulació informativa constant.

Fem una crida a totes les persones, col·lectius i entitats de Mataró a posicionar-se conjuntament en contra dels discursos racistes, de qualsevol moviment feixista, així com també de la presència d’un partit com PxC a l’Ajuntament.

També ens volem solidaritzar amb les persones denunciades per la líder de PxC a Mataró i fer palès un cop més la insistència de PxC, en judicialitzar el debat democràtic, traslladant als Jutjats la pràctica política dels qui no opinen com ells.

No acceptem més mentides i enganys. Per això, suma’t a nosaltres en defensa dels drets de les persones i la igualtat d’oportunitats, i en solidaritat amb les persones que hauran de declarar als jutjats el proper dia 22 de gener.

Mataró, gener de 2014

[Actualització 23/01/2015] Més de 310 adhesions individuals i col·lectives rebudes

6 pensaments sobre “Manifest de suport a les antifeixistes denunciades per PxC

  1. La suma de persones i de forces polítiques és l’única eina eficaç en contra dels feixisme i de les injusticies.

  2. no hem de permetre que a la nostra ciutat aquest tipus de persones ens representim amb un discurs d’odi! No al racisme!!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s