Fora el feixisme i el racisme de Mataró!

Ciutadans i ciutadanes de Mataró ens volem posicionar davant de la situació actual on el racisme creix a costa dels interessos electorals, en un moment on l’actual crisi econòmica té conseqüències directes i punyents en les persones.

No podem posar en perill la convivència i la cohesió social de la nostra ciutat, quan ens hem d’unir forçosament per a la lluita unitària en defensa dels nostres drets col·lectius i dels valors democràtics envers diverses formes de feixisme.

La nostra població pateix les desigualtats nascudes d’un sistema econòmic injust que reserva precarietat i misèria a les persones amb més risc de vulnerabilitat. La igualtat d’oportunitats no està garantida. Mentrestant alguns partits polítics fan un ús electoral de la immigració amb discursos populistes, demagògics i mentiders i no atenen les problemàtiques reals de la ciutadania.

La complexitat de la situació demana l’acció col lectiva i unitària, no l’enfrontament entre la població per qüestions de procedència o pertinença cultural. Mataró s’ha construït a partir de la diversitat. Primer, amb l’arribada de població immigrada de la resta de l’Estat, i posteriorment, d’altres països. Els nostre veïns i veïnes d’origen immigrat han arribat a la nostra ciutat per cercar noves oportunitats per unes millors condicions de vida.

Per aquest motiu cal denunciar que un partit feixista com Plataforma per Catalunya (PxC) tingui presència a l’Ajuntament i condicioni l’agenda política. El discurs d’aquest partit, així com d’altres, fomenten l’odi i la discriminació sota una estratègia populista i de manipulació informativa constant.

Fem una crida a totes les persones, col·lectius i entitats de Mataró per posicionar-nos conjuntament en contra dels discursos racistes, de qualsevol moviment feixista i, tanmateix, de la presència d’un partit com PxC a l’Ajuntament amb la complicitat, en alguns moments, d’altres partits polítics.

Hem d’apel·lar a la responsabilitat pública i al respecte a una ciutadania que es mereix unes organitzacions i partits polítics transparents a la seva ciutat. Hem de poder tenir tota la informació per exercir el nostre dret a vot.

No acceptem més mentides i enganys. Per això suma’t a nosaltres en defensa dels drets de les persones i la igualtat d’oportunitats.

Adhereix-te enviant un correu a maresmeucfr@gmail.com o bé omplint el formulari.

Adhesió per entitats
Cal facilitar el nom de l’entitat, un correu electrònic i el nom d’una persona de contacte.

Adhesió individual 
Aquelles persones que vulgueu adherir-vos individualment al manifest, podeu fer-ho a través del formulari que trobareu a la pàgina d’adhesions individuals.

2 pensaments sobre “Fora el feixisme i el racisme de Mataró!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s